VERSLAAFD AAN SUIKER? LEES HIER 5 MANIEREN OM JE SUIKERVERSLAVING TE DOORBREKEN

Suiker is verslavend. Er wordt zelfs wel beweerd dat suiker nog meer verslavend is dan koffie, sigaretten of zelfs cocaïne. Ken jij het gevoel dat je ineens dringend suiker moet en dat je lijf en hoofd schreeuwen om chocola, koekjes of een stuk taart? Er zijn manieren om van deze suikerverslaving af te komen. Hier lees je hoe je deze suikerverslaving de baas wordt:

  • Stop met suiker eten. Dat klinkt bijna te eenvoudig, maar het is de enige manier om de verslaving te doorbreken. Stop dus allereerst met het eten van directe suikers. Geen witte klontjes meer in je koffie, geen rietsuiker meer in je thee. Stop met het toevoegen van directe suikers in je eten en drinken. Hiermee heb je de eerste stap gezet.
  • Let op je drinkbare suikers. Dit betekent afbouwen met frisdranken, maar ook met vruchtensappen en met yoghurtdrinks of zelfs met voorverpakte smoothies. Al deze dranken bevatten veel (verborgen) suikers en houden daarmee de verslaving in stand. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld elke avond of in het weekend twee keer een drankje met suikers mag, zodat je gedurende de dag of doordeweeks geen toegevoegde suikers tot je neemt. Kies datgene dat goed bij jou past.
  • Zorg dat je genoeg eet. Ja, je leest het goed. Eet genoeg. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar honger is slecht voor ons. En voor de lijn. Een hongergevoel zorgt namelijk voor een dalende bloedsuikerspiegel en dit lage bloedsuikergehalte zorgt voor enórme zin in zoetigheid. Met als gevolg eetbuien met veel suikers. Voorkom dit door genoeg eten in je lijf te hebben.
  • Besef je goed dat afkicken tijdelijk is. Al je afkickverschijnselen (slecht humeur, hoofdpijn, trillende vingers etc.) zijn niets meer en niets minder dan signalen dat je verslaafd was aan suiker. Zie het ook op die manier en besef je dat al deze signalen straks als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  • Zoek support. Veranderen van levensstijl is niet makkelijk. Het goede nieuws is dat je het niet alleen hoeft te doen. Zoek steun bij vrienden of een (voedings)coach. Zij kunnen je helpen op de momenten dat je het even moeilijk hebt, en de euforie met je delen als je deze verslaving hebt overwonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.