WIL JIJ JE EIGENWAARDE VERGROTEN? LEES HIER 5 ADVIEZEN DIE JE VANDAAG NOG KUNT TOEPASSEN

We hebben allemaal wel eens een slechte dag, waarop we niet lekker in ons vel zitten en alles tegen lijkt te zitten. Maar wat als je stelselmatig jezelf neer beneden haalt en je onzekerheid je weerhoudt om de dingen te doen in het leven die je echt wil? Dan wordt het tijd om hiermee aan de slag te gaan en je eigenwaarde te vergroten. Hier vind je 5 tips waar je vandaag nog mee kunt beginnen:

  1. Zorg ervoor dat je elke dag zoveel mogelijk het leven leidt dat je ook daadwerkelijk wil. Ben je niet tevreden over sommige dingen en blijven elke keer deze keer terugkomen? Dan is het tijd dat je ze ook daadwerkelijk gaat aanpakken. Stop met het verzinnen van smoesjes en begin vandaag nog met de levensstijl waar je wel gelukkig van wordt. Je bent de kapitein van je eigen schip en alleen jij kan bepalen welke route je wil varen.
  2. Wees mild voor jezelf. Behandel jezelf als je beste vriend(in). Dit betekent dat je jezelf motiveert en stimuleert, in plaats van dat je jezelf afkraakt en je je eigen vijand bent. Een vijand zegt tegen je: “je hebt het weer verpest vandaag, zie je wel” terwijl je beste vriend zou zeggen: “je hebt het wel geprobeerd, morgen is er weer een dag”. Let eens op hoe je tegen jezelf spreekt en verander dat naar een liefdevolle toon.
  3. Besef dat je niet overal goed in kan zijn. Mensen met veel zelfkritiek vinden het vaak moeilijk te accepteren dat ze niet in alle dingen buitengewoon goed scoren. Vaak is zelfkritiek dan ook gekoppeld aan perfectionisme en controledrang. Wat helpt is om realistisch te blijven denken. Je bent wellicht heel goed in sociale contacten, maar wat slechter in grote groepen mensen. Neem jezelf dat niet kwalijk, maar koester je eigen persoonlijkheid. Het is goed dat niet iedereen hetzelfde is.
  4. Omring je met mensen die ook in jou en jouw doelen geloven. Vaak projecteren mensen hun eigen onvrede of hun eigen onzekerheid op anderen. Het is immers een snelle manier voor hun om zichzelf beter te gaan voelen. Veel fijner is het om je te omringen met mensen die ook daadwerkelijk goed voor zichzelf zorgen en positief in het leven staan. Dit werkt aanstekelijk en geeft je meer energie en zelfvertrouwen.
  5. Doe nieuwe dingen. Van nieuwe dingen doen en nieuwe dingen ondernemen ontwikkel je jezelf. Bovendien leer je hiermee dat je dingen die je nog niet kunt, wel kunt leren. Ga dus nieuwe mensen leren kennen, of begin met die cursus of sport die je eigenlijk al heel lang wil. Juist door jezelf door het enge begin heen te helpen, zul je zien dat je daarna veel meer zelfvertrouwen hebt ontwikkeld voor onbekende dingen in het leven. Veel plezier ; )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.